Pure Omega 3 | Prom-In

- Dostupnosť: Ihneď
- Kód produktu: 13181
Pure Omega 3. Farmaceuticky čisté zdravé mastné kyseliny v kapsuliach. Pure Omega 3 sú zdrojom nenasýtených mastných kyselín, s vysokým obsahem EPA a DHA, ktoré nie sú ľahko dostupné v prirodzenom jedálničku. To všetko vo farmaceutickej kvalite, bez obsahu ťažkých kovov a ďalších znečišťujúcich zložiek.
Kapsulové Omega 3 pochádzajúce z rybieho oleja sú zdrojom zdravých esenciálnych nenasýtených mastných kyselín EPA a DHA, ktoré sú dôležité pre celkové zdravie, imunitu a pohodu. Sú súčasťou každej živej bunky v tele a potrebné pre obnovu existujúcich buniek a tvorbu nových. Prom-In Pure Omega 3 sú HPLC testované a vyznačujú sa farmaceutickou kvalitou, bez obsahu ťažkých kovov a ďalších znečisťujúcich zložiek.
Esenciálne mastné kyseliny sú tvorené z EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHA (kyselina dokosahexaenová). Rad štúdií preukázal, že rybí olej môže znížiť riziko srdcových ochorení, znížiť výskyt mozgovej mŕtvice a zlepšiť niektoré stavy depresie. Esenciálne mastné kyseliny šetria sacharidy a zároveň spaľujú tuky.
- Celkovo zlepšuje zdravie.
- Zosilňuje imunitný systém.
- Pomáha predísť srdcovým chorobám.
- Znižuje zlý cholesterol.
- Potláča stres.
- Podporuje spaľovanie tukov.
- Bez obsahu ťažkých kovov a ďalších znečisťujúcich zložiek.
Zloženie: Rybí olej, dl-alfa tokoferol acetát, bravčová želatína, glycerol, čistená voda.
Aktivní složky: rybí olej - 1000 mg, z toho epa 180 mg, z toho dha 120 mg, vitamín e - 5 mg
Dávkovanie: 1 - 4 kapsule 2 - 3x denne s jedlom.
Ďalšie informácie: Uschovajte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25 °C, mimo dosahu malých detí. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť.
Krajina pôvodu: Česká republika
Veľkosť balenia: 240
Forma: kapsúl
výživový doplnok Pure Omega 3 Prom-In
Tento produkt bol uvedený na trh ako doplnok stravy. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.
Omega 3: Základný suplement so zázračným účinkom
Omega 3 mastné kyseliny – prečo je pre športovcov ich suplementácia tak dôležitá a kedy ich vlastne užívať?
Prečo užívať Omega 3 mastné kyseliny? Dôvodov je veľa, ale športovcov bude zaujímať predovšetkým ich pozitívny vplyv na regeneráciu, protizápalové účinky, zlepšenie citlivosti voči inzulínu, tým zlepšené odbúravanie tukov a tiež štúdiami preukázaná podpora nárastu svalovej hmoty.
Bohužiaľ je ich podiel v strave stredoeurópana spravidla nedostatočný. Tukov je v našich jedálničkoch síce často dostatok, ale rozhodne viac prijímame tie zo skupiny Omega 6. Bohužiaľ väčšina olejov, orechov a semienok je na Omega 3 mastné kyseliny pomerne chudá. Výnimku tu tvoria vlašské orechy, ľanový olej a chia semienka.
Medzi Omega 3 nenasýtené mastné kyseliny patrí kyselina alfa-linolenová, eikozapentaénová (EPA) a dokozahexaénová (DHA). Kyselina alfa-linolenová patrí medzi esenciálne mastné kyseliny, čo znamená, že si ju telo nevie samo vytvoriť a teda ju musíme prijímať v strave. Z kyseliny alfa-linolenovej sa potom v tele vytvára ďalšie dve vyššie zmienené kyseliny EPA a DHA. Samotné EPA a DHA obsahujú predovšetkým ryby a niektoré kôrovce. Z nich získavame rybí tuk.
Úplne zásadný pomer Omega 3 voči Omega 6
Ako sme sa zmienili vyššie, Omega 6 mastných kyselín je ve strave spravidla dostatok, avšak príjem Omega 3 je často problémom. Vplyvom zlého pomeru potom môže prísť ku zdravotným komplikáciám, obmedzeniu regenerácie, zápalovým procesom a nárastu tukovej hmoty.
Napraviť tento nepriaznivý stav sa dá pomerne jednoducho, príjmom rybieho oleja s 30% obsahom DHA a EPA, kde sa vyskytujú v prirodzenom pomere cca 1:2 presnejšie 1,2:1,8. Tým zlepšíte celkovú bilanciu pomeru mastných kyselín vo vašej strave. Zlepšíte tak regeneráciu, obmedzíte zápaly a naviac zlepšíte inzulínovú senzitivitu.
Tým sme si objasnili základy týkajúce sa príjmu Omega 3 mastných kyselín v strave. A čo nás ako športovcov zaujíma najviac?
Omega 3 a športový výkon
Áno, výskumy preukázali, že Omega 3 mastné kyseliny EPA a DHA obsiahnuté v rybom oleji majú schopnosť blokovať odbúravanie svalových vlákien. Zvyšujú totiž anabolickú odozvu na podávanie aminokyselín. Pre tento efekt sa javí najvhodnejšie užívanie Omega 3 mastných kyselín s jedlom bohatým na sacharidy a bielkoviny.
Čo potvrdila i štúdia, kde vedci počas 8 týždňov sledovali účinky suplementácie dávky 4 g (13 kapsúl) Omega 3/deň na skupinu zdravých jedincov vo veku 25-45 rokov. Zaujímali ich účinky na novotvorbu svalových bielkovín a aktiváciu enzýmov podporujúcich rast svalov ako mtor a p70s6k (p70 s6 kinázy).
V priebehu 8-týždňovej suplementácie zistili, že pri príjme na lačno nemali Omega 3 na svalový metabolizmus žiadny vplyv. Situácia sa však zmenila, keď sa po jedle zvýšila hladina aminokyselín a inzulínu, čo vyvolalo nevídanú anabolickú odozvu.
Štúdia tu potvrdila iba to, čo športovci praktikujú veľmi často. Užívajú totiž Omega 3 spravidla s raňajkami a následne s potréningovým jedlom. Tým výrazne podporujú anabolizmus. Omega 3 totiž modifikujú zloženie steny svalovej bunky, do ktorej sa zabudovávajú, čím sa potom aminokyseliny nasmerujú dovnútra bunky, kde stimulujú anabolické procesy.
Ako a kedy teda dávkovať suplementy s EPA a DHA mastnými kyselinami?
Prvé pravidlo je užiť ich vždy s jedlom a to ideálne bohatým na aminokyseliny a sacharidy. Vhodnou dobou pre užitie je obdobie po tréningu, ale i ráno, kedy pomôžu optimálne štartovať anabolické deje. Čo sa týka jednorázovej dávky, tá sa môže pohybovať v rozmedzí 1-3 g. Je lepšie dennú dávku rozdeliť, čím predchádzate možným problémom s trávením.
Každopádne môžeme povedať, že suplementácia Omega 3 mastnými kyselinami by mala tvoriť základ Vašej suplementačnej pyramídy. Zvážte teda, či nehľadáte neustále zázračný suplement a pritom nezabúdate na základy. Suplementácia Omega 3 mastnými kyselinami je totiž základom so zázračnými efektami.
Zdroj:
- Mourek: Mastné kyseliny omega-3 zdraví a vývoj. Triton 2007.
- Malasanos: Biological effects of omega-3 fatty acids in diabetes mellitus. Diabetes care 1991
- Pelikánová: Fatty acid composition of serum lipids and erythrocyte membranes in typ 2 (non insulin-dependent) diabetic men. Metabolism 1991
- Smith: Replenishment of omega-3 fatty acids in sports. Clinical science 2011.