Menu
Your Cart

Kompletné tráviace enzýmy FORTE Webber Naturals | výživový doplnok | vitamín

Kompletné tráviace enzýmy FORTE Webber Naturals | výživový doplnok | vitamín
Kompletné tráviace enzýmy FORTE Webber Naturals | výživový doplnok | vitamín
17,80€
Bez DPH: 14,83€
  • Dostupnosť: Ihneď
  • Kód produktu: 3211

Kompletné tráviace enzýmy Webber Naturals. Rýchle občerstvenie, hektický životný štýl, zlé stravovacie návyky a nadmerný príjem tukov a cukrov v našej strave si vybrali daň na našom tráviacom systéme. Väčšina potravín, ktoré konzumujeme, je vyprážané, pečené, konzervované, zahrievané mikrovlnne alebo mrazené, čo vedie k vyčerpaniu cenných tráviacich enzýmov.

Nedostatočná dostupnosť tráviacich enzýmov (1) s trávením sa prejavuje ako nadúvanie, plynatosť, nevoľnosť, zápcha alebo hnačka, pálenie záhy, nadváha, únava, bolesti hlavy pravidelnou udalosťou po jedle, môže to spôsobiť vážne kŕče. Keď nastanú tieto otravné a niekedy priam bolestivé príznaky, chceli by ste tiež zažiť skutočné pohodlie.

Tráviace enzýmy nie sú len prospešné, sú aj nevyhnutné. Premieňajú komplexné potraviny na menšie zlúčeniny (3) vrátane aminokyselín, mastných kyselín, cholesterolu, jednoduchých cukrov a nukleových kyselín (ktoré pomáhajú vytvárať DNA). 

Fráza „ste to, čo jete“, je do polovice presná. Konečná pravda je, že ste to, čo strávite.

Úlohou tráviacich enzýmov je primárne pôsobiť ako katalyzátor (2) pri urýchľovaní špecifických reakcií v tele. Tráviace enzýmy pomáhajú telu rozkladať sacharidy, tuky a bielkoviny. Je to nevyhnutné na zabezpečenie absorpcie živín a na udržanie optimálneho zdravia. Tráviace enzýmy nahrádzajú enzýmy a pomáhajú odbúravať sacharidy, tuky a bielkoviny. Akonáhle sú potraviny rozdelené, živiny sa vstrebávajú do vášho tela stenou tenkého čreva a distribuujú sa krvou.

Tráviace enzýmy sú potrebné pre správnu funkciu tráviaceho systému (4). Tráviace enzýmy sa väčšinou produkujú v pankrease, žalúdku a tenkom čreve. Ale dokonca aj vaše slinné žľazy produkujú tráviace enzýmy, aby začali rozkladať molekuly potravy, zatiaľ čo stále žujete.

Prečo sú tráviace enzýmy dôležité pre trávenie?

Tráviace enzýmy sú nevyhnutné pre zdravé trávenie a zdravé telo. Pracujú s inými látkami v tele, ako sú žalúdočná kyselina a žlč, aby pomohli rozložiť jedlo na molekuly pre širokú škálu telesných funkcií.

Sacharidy sú napríklad potrebné na energiu, zatiaľ čo bielkoviny sú okrem iných funkcií potrebné na tvorbu a opravu svalov. Musia sa však premeniť na formy, ktoré vaše telo dokáže absorbovať a využiť.

Nedostatok tráviacich enzýmov môže viesť k rôznym gastrointestinálnym (GI) príznakom.

Kedy mám užívať doplnky tráviaceho enzýmu?

  • Plynatosť a nadúvanie po každom jedle.
  • Nestrávené jedlo viditeľné vo vašej stolici.
  • Cítite sa plní po zjedení malého množstva jedla.
  • Narušené trávenie a zápcha.
  • Neustály pocit únavy.
  • Neustály pocit nízkej energie.
  • Problémy s váhou.

Významnou výhodou tráviacich enzýmov je dôležitá úloha, ktorú zohrávajú pri podpore tráviaceho procesu. Príjem zmesi tráviacich enzýmových bude mať za následok:

  • Zlepšený imunitný systém.
  • Zvýšenie absorpcie živín z vašej každodennej stravy.
  • Zníženie zažívacích ťažkostí napr., nadúvanie, reflux a plynatosť.
  • Zníženie stresu tráviaceho systému, najmä pankreasu.
  • Regenerácia buniek a tkanív.
  • Zvýšenie celkovej energie tela.
  • Pomoc pri odbúravaní nestráviteľnej vlákniny.
  • Pomáha pri trávení sacharidov.
  • Zmierňuje zápal a pomáha pri trávení bielkovín z potravy.

Ako fungujú enzýmy vo vašom tráviacom systéme?

Amyláza sa produkuje v slinných žľazách, pankrease a tenkom čreve. Jeden druh amylázy, nazývaný ptyalín, sa vyrába v slinných žľazách a začne pôsobiť na škroby, kým je jedlo stále v ústach. Zostáva aktívna aj po prehltnutí.

Pankreatická amyláza sa vytvára v pankrease a dodáva sa do tenkého čreva. Tu pokračuje v štiepení molekúl škrobu na cukry, ktoré sa nakoniec štiepia na glukózu inými enzýmami. Ten sa potom absorbuje do krvného obehu tela cez stenu tenkého čreva.

Proteáza sa produkuje v žalúdku, pankrease a tenkom čreve. Väčšina reakcií sa vyskytuje v žalúdku a tenkom čreve. V žalúdku je pepsín hlavným tráviacim enzýmom útočiacim na bielkoviny. Niekoľko ďalších pankreatických enzýmov začne pracovať, keď sa molekuly proteínu dostanú do tenkého čreva.

Lipáza sa produkuje v pankrease a tenkom čreve. Typ lipázy sa nachádza aj v materskom mlieku, aby pomohol dieťaťu ľahšie ošetrovať molekuly tuku pri dojčení. Lipidy zohrávajú mnoho úloh, vrátane dlhodobého skladovania energie a podpory bunkového zdravia.

Laktáza štiepi laktózu z cukru na glukózu a galaktózu.

Zloženie: Pre trávenie uhľohydrátov: Alfa-amyláza (Aspergillus flavus var. Oryzae) (celá) 63 mg (6300 FCC DU), Celuláza (Trichoderma reesei) (celá) 18 mg (90 FCC CU), Laktáza (Aspergillus flavus var. Oryzae) (celá) 5,5 mg (290 FCC ALU), Diastáza (Aspergillus flavus var. Oryzae) (celá) 10 mg (30 FCC DP), Sukra (Saccharomyces cerevisiae) (celá) 2 mg (20 FCC INVU), Hemiceluláza (Trichoderma reesei) (celá) 10 mg (100 FCC HCU). Na trávenie bielkovín: Plesňová proteáza (Aspergillus flavus var. Oryzae) (celá) 55 mg (22100 FCC HUT), Fungálna proteáza (Aspergillus niger) (celá) 5,5 mg (55 FCC SAP), Bakteriálna proteáza (Bacillus subtilis) (celá) 5 mg (2400 FCC PC), Bromelaín (Ananas comosus) (ananásový kmeň) 50 mg (750 FCC PU), Papaín (Carica papaya) (ovocie) 12,5 mg (225 FCC PU), Serrapeptáza (Serratia marcescens) (celá) 1 mg (187,5 SU). Pre trávenie lipidov: Lipáza (Aspergillus niger) (celá) 25 mg (250 FCC LU)

FCC: Potravinový kódex; DU: Dextrinizačná jednotka; CU: Celulázová jednotka; ALU: jednotka kyslej laktázy; DP: Diastatická sila; INVU: Invertázová jednotka; HCU: Hemicelulázová jednotka; HUT: Hemoglobínová jednotka na tyrozínovom základe; SAP: Spectrophotometric Acid Prease Unit; PC: Proteázová jednotka; PU: Papaínova jednotka; LU: jednotka lipázy; SU: Serratiopeptidázová jednotka

Ostatné zložky: Želatínová kapsula (želatína, čistená voda), mikrokryštalická celulóza.

Ďalšie informácie: Nie je vhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Dávkovanie: dospelí 2 tablety s každým jedlom, max 10 tabliet denne.

Krajina pôvodu: Kanada

Veľkosť balenia: 60
Forma: kapsuly

výživový doplnok Tráviace enzýmy FORTE Webber Naturals 
bol uvedený na trh ako doplnok stravy.

Referencie:

1. Peyrot des Gachons C, Breslin PA. Salivary amylase: digestion and metabolic syndromeCurr Diab Rep. 2016;16(10):102. doi:10.1007/s11892-016-0794-7
2. https://www.khanacademy.org/science/biology/energy-and-enzymes/introduction-to-enzymes/a/enzymes-and-the-active-site
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK54127/
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31315227

Nie sú dostupné žiadne hodnotenia.

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!
Google reCAPTCHA