Zdravie iba z prírodných zdrojov!

Žiadne produkty v košíku.

Zdravie iba z prírodných zdrojov!

Vaše naposledy prezerané produkty

16,90 

Čučoriedka 500 mg Bonus Webber Naturals | výživový doplnok | vitamín

16,90 

- +

Čučoriedka 500 mg Bonus Webber Naturals vitamín a výživový doplnok

Čučoriedkový extrakt 500 mg Bonus Webber Naturals vitamín a výživový doplnok. Extrakt z čučoriedok je prírodný doplnok výživy vyrobený z […]

Dostupnosť: 

ihneď

Kód produktu: 

3820

16,90 

Čučoriedka 500 mg Bonus Webber Naturals | výživový doplnok | vitamín

16,90 

- +
POPIS
ZLOŽENIE
DÁVKOVANIE
Súvisiace produkty

Čučoriedkový extrakt 500 mg Bonus Webber Naturals vitamín a výživový doplnok. Extrakt z čučoriedok je prírodný doplnok výživy vyrobený z koncentrovanej čučoriedkovej šťavy. Extrakt z čučoriedok, je bohatým zdrojom výživných látok a antioxidantov, obsahuje prospešné rastlinné zlúčeniny (vrátane flavonol kvercetínu) a antokyány, čo je skupina zlúčenín, ktoré majú znižovať zápaly a chrániť pred srdcovými chorobami a rakovinou.

Typ flavonoidu nazývaný antokyanín dáva čučoriedkam mnoho z ich zdravotných výhod. Flavonoidy sú rastlinné zlúčeniny, ktoré majú často silný antioxidačný účinok. Čučoriedka obsahujú zlúčeniny prospešné pre zdravie ľudí, ktoré zahŕňajú fenolové kyseliny a rôzne typy flavonoidov (1, 2, 3).

Antioxidanty chránia vaše telo pred voľnými radikálmi, ktoré sú nestabilnými molekulami, ktoré môžu poškodiť vaše bunky a prispievajú k starnutiu a chorobám, ako je rakovina (4, 5).

Tiež sa ukázalo sa, že chránia pred srdcovými chorobami a môžu tiež pomôcť udržiavať pevnosť kostí, duševné zdravie a zdravý krvný tlak.

Antioxidačná kráľovná

Skupina flavonoidov, najmä antokyanín, chráni telo pred všetkými druhmi poškodenia spôsobeného voľnými radikálmi (6, 7). Mnoho štúdií publikovaných v časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry stanovuje, že vysoké množstvo antioxidantov je telu prospešných rôznymi spôsobmi, vrátane znižovania poškodenia bunkovej štruktúry, poškodenia DNA a skorého starnutia (8, 7).

Hlavné antioxidačné zlúčeniny v čučoriedkach patria do skupiny polyfenolových antioxidantov nazývaných flavonoidy. Za väčšinu priaznivých účinkov na zdravie jedna skupina flavonoidov, tzv. antokyány.

Ukázalo sa, že čučoriedka priamo zvyšuje hladinu antioxidantov vo vašom tele (9, 10).

Prevencia rakoviny

Podľa správy, ktorú v časopise Cancer Research Journal zverejnil Beckman Research Institute z mesta Hope v Kalifornii, má čučoriedka protirakovinové vlastnosti. Výsledky ich štúdií ukazujú, že perorálny príjem čučoriedok môže byť kľúčovou súčasťou dlhodobých stratégií prevencie rakoviny.

Výskum naznačuje, že antioxidanty môžu inhibovať rast nádorov, znižovať zápal v tele a pomáhať odvrátiť alebo spomaliť rakovinu pažeráka, pľúc, úst, hltana, endometria, pankreasu, prostaty a hrubého čreva.

Čučoriedky tiež obsahujú folát, ktorý hrá úlohu pri syntéze a oprave DNA. To môže zabrániť tvorbe rakovinových buniek (11) v dôsledku mutácií v DNA.

Znižuje poškodenie DNA

Oxidačné poškodenie DNA je nevyhnutnou súčasťou každodenného života. Hovorí sa o ňom, že sa vyskytuje desaťtisíckrát denne v každej bunke vášho tela (12).

Poškodenie DNA je jedným z dôvodov, prečo starneme. Hrá tiež dôležitú úlohu pri vývoji chorôb, ako je rakovina (13).

Pretože čučoriedky majú vysoký obsah antioxidantov, môžu neutralizovať niektoré voľné radikály, ktoré poškodzujú vašu DNA.

Chráni cholesterol v krvi pred oxidačným poškodením

Oxidačné poškodenie sa neobmedzuje iba na vaše bunky a DNA. Problematické je tiež to, keď sa oxiduje váš „zlý“ LDL cholesterol. Oxidácia „zlého“ LDL cholesterolu je v skutočnosti rozhodujúcim krokom v procese srdcových chorôb.

Antioxidanty v čučoriedkach sú pevne spojené so zníženou hladinou oxidovaného LDL. Vďaka tomu sú čučoriedky veľmi dobré pre vaše srdce (14).

Znižuje hladinu zlého cholesterolu

Výskum naznačuje, že vysoký obsah vlákniny a bohaté antioxidanty v čučoriedkach môžu pomôcť rozpustiť LDL (zlý) cholesterol, čo z nich robí ideálny doplnok výživy v boji proti mnohým chorobám srdca a zároveň posilňuje srdcové svaly.

Antioxidanty v čučoriedkach sú silne spojené so zníženými hladinami oxidovaného LDL cholesterolu a vďaka tomu sú čučoriedky veľmi dobré pre vaše srdce (14). Znižujú dominantný rizikový faktor srdcových chorôb.

Pomáhajú udržať funkciu mozgu a zlepšiť pamäť

Oxidačný stres môže urýchliť proces starnutia mozgu, čo negatívne ovplyvní jeho funkciu. Antioxidanty v čučoriedkach ovplyvňujú oblasti vášho mozgu, ktoré sú nevyhnutné pre inteligenciu (15, 16)

Antioxidanty v čučoriedkach prospievajú aj vášmu mozgu tým, že pomáhajú mozgovej funkcii a odďaľujú mentálny pokles.

Ukázalo sa, že prospievajú starnúcim neurónom, čo vedie k zlepšeniu bunkovej signalizácie. Zistilo sa, že zlepšujú poznávanie u ľudí, ktorí prechádzajú kognitívnym poklesom. Tiež hrajú úlohu pri podpore rastu nervového tkaniva a znižovaní neurologického zápalu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Zloženie: BlueRich® čučoriedkový koncentrát 36:1 (Vaccinium corymbosum) (ovocie) (2,5% antokyanínov) 500 mg

Ostatné zložky: Ryžový škrob, želatínová kapsula (želatína, čistená voda), oxid kremičitý, stearát horečnatý rastlinnej kvality (lubrikant).

Neobsahuje: Bez umelých farbív, konzervačných látok alebo sladidiel; žiadne mliečne výrobky, cukor, pšenica, lepok, droždie, sója, kukurica, vajcia, ryby, mäkkýše, soľ, orechy alebo GMO.

Ďalšie informácie: Ak ste tehotná alebo dojčiaca žena, užívanie konzultujte so svojim lekárom/lekárnikom. Uchovávajte mimo dosahu detí. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Dávkovanie: 1 - 3krát denne.

Krajina pôvodu: Kanada

Veľkosť balenia: 90 +30 Bonus
Forma: kapsuly
výživový doplnok Čučoriedka extrakt Webber Naturals 
bol uvedený na trh ako doplnok stravy. 

Referencie:

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257627/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3509675/
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4379747/
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC47258/
5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24804252
6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10995120
7. https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf801381y
8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15186133
9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12475297
10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12323088
11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835915/
12. http://www.intechopen.com/books/new-research-directions-in-dna-repair/dna-damage-dna-repair-and-cancer
13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15123782
14. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3820045/
15. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19057194
16. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4192974/

menu