Menu
Your Cart

Omega-3 Lososový olej 1000 mg Bonus Webber Naturals | výživový doplnok | vitamín

Omega-3 Lososový olej 1000 mg Bonus Webber Naturals | výživový doplnok | vitamín
Omega-3 Lososový olej 1000 mg Bonus Webber Naturals | výživový doplnok | vitamín
12,40€
Bez DPH: 10,33€
  • Dostupnosť: Ihneď
  • Kód produktu: 3873

Omega-3 Lososový olej 1000 mg Bonus Webber Naturals. Lososový olej olej sa vyrába zo zdravých tukov divoko žijúcich rýb, známych ako omega-3 mastné kyseliny. Užívanie Omega-3 je vynikajúci spôsob, ako získať tieto základné živiny, ak nejedávate ryby často alebo sa im úplne vyhýbate. Je tiež vynikajúcim zdrojom oboch druhov omega-3 mastných kyselín, ktoré zahŕňajú DHA (kyselina dokosahexaénová) a EPA (kyselina eikosapentaénová). Môžu znížiť riziko srdcových chorôb a môžu podporovať zdravé kĺby a funkciu mozgu.

Omega-3 mastné kyseliny sú známe ako esenciálne tuky, to znamená, že ich telo nedokáže vyrobiť. Najnovší vedecký výskum dnes potvrdzuje dôležitú úlohu EPA a DHA v ľudskom zdraví. Je dôležité poznamenať, že typy omega-3 nájdené v lososovom oleji majú väčšie zdravotné výhody ako omega-3 obsiahnuté v niektorých rastlinných zdrojoch.

Napríklad omega-3 sú neoddeliteľnou súčasťou membrán, ktoré obklopujú každú bunku vo vašom tele, pričom hladiny jedného typu omega-3 sú obzvlášť vysoké v oku a mozgu. Omega-3 majú tiež veľa funkcií v srdci, krvných cievach, pľúcach, imunitnom systéme a endokrinnom systéme, ktorý riadi produkciu hormónov, ktoré regulujú všetko od metabolizmu po náladu.

Podporujú zdravie srdca

Srdcové choroby sú hlavnou príčinou úmrtí na celom svete (1). Štúdie ukazujú, že ľudia, ktorí jedia veľa rýb, majú oveľa nižšiu mieru srdcových chorôb (2, 3, 4). Medzi výhody lososového oleja pre zdravie srdca patria:

  • Hladiny cholesterolu: Môže zvýšiť hladinu „dobrého“ HDL cholesterolu.
  • Triglyceridy: Môže znížiť triglyceridy asi o 15–30% (5, 6, 7).
  • Krvný tlak: Aj v malých dávkach pomáha znižovať krvný tlak u ľudí so zvýšenými hladinami (8, 9, 10).
  • Ateroskleróza: Môže zabrániť tvorbe plakov, ktoré spôsobujú kôrnatenie vašich tepien, a tiež to, že arteriálne plaky sú stabilnejšie a bezpečnejšie u tých, ktorí ich už majú (11, 12).
  • Arytmie: U ľudí, ktorí sú ohrození, môže znížiť výskyt arytmií. Arytmie sú abnormálne srdcové rytmy, ktoré v určitých prípadoch môžu spôsobiť infarkt (13).

Májú protizápalové vlastnosti

Zápalová reakcia je dôležitou súčasťou imunitného systému vášho tela. Nadmerný zápal však môže viesť k chronickým ochoreniam, ako je obezita, cukrovka, depresie a srdcové choroby (14, 15, 16). 

Výskum ukazuje, že omega-3 tuky nachádzajúce sa v lososovom oleji môžu potlačiť zápalovú reakciu vášho tela rôznymi spôsobmi. Napríklad sa predpokladá, že znižuje hladiny prozápalových látok produkovaných imunitnými bunkami (17).

Niektoré štúdie v skutočnosti preukázali, že užívanie doplnkov omega-3 môže pomôcť zvládnuť príznaky spojené s určitými zápalovými stavmi, ako sú artritída a srdcové choroby (18, 17). 

Podporuje zdravú rovnováhu pro a protizápalových faktorov. Znižuje zápalový index o 68% za 8 týždňov. Chronický zápal je jednou z hlavných príčin chronických chorôb ().

Znížujú triglyceridy a zlepšiť hladinu cholesterolu

Triglyceridy sú typom tuku, ktorý sa nachádza vo vašej krvi. Zvýšené hladiny triglyceridov boli identifikované ako rizikový faktor pre srdcové choroby a cievnu mozgovú príhodu (19).

Medzitým je HDL cholesterol - často označovaný ako „dobrý“ cholesterol - známy tým, že má ochranný účinok na zdravie vášho srdca (20). Výskum naznačuje, že omega-3 obsiahnuté v lososovom oleji môžu hrať úlohu pri znižovaní triglyceridov a zvyšovaní HDL cholesterolu.

Podporujú zdravie mozgu

Existujú silné dôkazy, že omega-3 tuky sú dôležité pre vývoj mozgu u detí. Predbežný výskum teraz naznačuje, že môžu tiež podporovať zdravie mozgu oveľa neskôr v živote.

Štúdie na skúmavkách preukázali, že DHA, jeden z omega-3 tukov nachádzajúcich sa v lososom oleji, hrá úlohu pri oprave a vývoji nervových buniek (21). Adekvátny príjem DHA je navyše spojený so zníženým rizikom kognitívneho poklesu súvisiaceho s vekom a rozvoja Alzheimerovej choroby (21).

Vedci zistili pozitívne súvislosti medzi doplnkami rybieho oleja a kognitívnymi funkciami, ako aj rozdiely v štruktúre mozgu medzi užívateľmi a neužívateľmi doplnkov rybieho oleja. V porovnaní s neužívateľmi boli doplnky rybieho oleja počas štúdie (22) spojené s lepším kognitívnym fungovaním.

Rozhodnite sa správne a zvoľte si OMEGA-3 lososový olej s certifikátom IVO™ od Webber Naturals.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Zloženie: Olej z divokého aljašského lososa 1000 mg, Kyselina eikosapentaénová (EPA) 90 mg, Kyselina dokosahexaénová (DHA) 110 mg

Pomocné látky: Mäkká kapsula (želatína, glycerín, čistená voda), vitamín E.

Ďalšie informácie: Pre dospelých vo veku 19 rokov a staršie. Neužívajte ak máte alergiu na ryby. Ak ste tehotná alebo dojčiaca žena, užívanie konzultujte s lekárom. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Dávkovanie: Dospelí 2-4 kapsúl denne najlepšie s jedlom, alebo ako určí lekár.

Krajina pôvodu: Kanada

Veľkosť balenia: 120 +60 Bonus
Forma: kapsuly
100% čistý

výživový doplnok Omega-3 Lososový olej Webber Naturals 
bol uvedený na trh ako doplnok stravy.

Referencie:

1. http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs310/en/
2. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3990713
3. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15184295
4. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0049617/
5. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21924882
6. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18774613
7. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25122648
8. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26817716
9. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8339414
10. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24610882
11. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23184014
12. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12583947
13. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16267249
14. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21219177
15. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26711676
16. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23044824
17. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22765297
18. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28900017
19. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20676280
20. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22725625
21. 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25954194
22. http://www.sciencedaily.com/releases/2012/02/120227162549.htm
23. Carughi A. Effect of Omega-3 fatty acid supplementation on cardiovascular risk factors and inflammatory markers. Presented at: Annual Linus Pauling Institute’s Conference on Diet and Optimum Health; 2009 May 13-16; Corvallis, OR.

Nie sú dostupné žiadne hodnotenia.

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!
Google reCAPTCHA