Zdravie iba z prírodných zdrojov!

Žiadne produkty v košíku.

Zdravie iba z prírodných zdrojov!

5 tipov, ako urobiť novoročné predsavzatia úspešné

06.02.2020

5 tipov, ako urobiť novoročné predsavzatia úspešné

Takmer polovica z nás si urobila predsavzatie na začiatku nového roka, ale zachovanie vášho rozhodnutia nie je ani zďaleka jednoduché. Ako moja matka vždy hovorí, ak stojí za to robiť, stojí za to robiť to správne, takže tu je päť
najlepších tipov, ktoré vám pomôžu urobiť váš nový rok s úspešným!

1. Vykonajte bezplatný plán!

Ak ste sa rozhodli zlepšiť svoju zdatnosť, urobte si taktiež plán, aby ste preskúmali viac svoje okolie. Alebo ak ste sa rozhodli jesť zdravšie, sľúbte si, že sa dobrovoľne prihlásite na miestne trhovisko s mestskými farmami alebo
budete pestovať zeleninu na vašom dvore alebo na vašom balkóne. Bezplatné riešenia sú skvelé pre udržanie motivácie k úspechu na oboch!

2. Uchovajte denník plánov!

Denník s plánom môže byť jednoduchý ako starý prenosný počítač, v ktorom napíšete, prečo ste si vybrali svoje predsavzatia a potom ste postupne vkročili do úspechov a bojovali ste každý deň alebo týždeň. Denník so zápiskami nám pomáha byť zodpovednejší a môže nás inšpirovať a motivovať, keď cítime, že je niečo nemožné alebo zaberie nám príliš veľa úsilia. Úspechu vám môže pomôcť zistiť, ako naďalej stavať na tomto úspechu, zatiaľ čo zaznamenanie prekážok vám môže pomôcť predvídať a vyhnúť sa prekážkam v budúcnosti.

3. Byť špecifický

Niektoré z najčastejších predsavzatí ako aj tie, ktoré zrejme najviac porušujeme, sú neurčité a nešpecifické veci. V roku 2012 časopis Time Magazine uverejnil zoznam desiatich najčastejšie nedodržaných predsavzatí, vrátane:

  • Schudnúť a dostať sa do formy
  • Prestať fajčiť
  • Naučiť sa niečo nové
  • Jesť zdravšie a mať diétu
  • Zbaviť sa dlhov a ušetriť peniaze
  • Tráviť viac času rodinou
  • Cestovať do nových miest
  • Menej sa stresovať
  • Byť dobrovoľník
  • Menej piť
    (alkohol)

Okrem toho, že prestali fajčiť a dostali sa z dlhov, sú všetky predsavzatia žalostne nejasné. Aj keď v skutočnosti znížite svoje pitie, ušetríte trochu peňazí alebo budete jesť viac čerstvého ovocia a zeleniny, môže byť ťažké
rozpoznať, že to čo robíte súvisí s predsavzatím preto je dôležité, aby ste boli špecifický vo svojich cieľoch.

Vytváranie konkrétnych špecifík, ktoré je možné konkrétne merať, uľahčuje Vám cítiť sa úspešné. Rozhodnite sa, že každý týždeň si dáte bokom 50 euro, alebo strávite s rodinou viac víkendov, prípadne sa rozhodnete piť alkohol len
trikrát týždenne alebo si dáte aspoň dve porcie zeleniny s každým jedlom.

Dobrí projektoví manažéri vedia, že ak skrátia zdanlivo nemožné úlohy tým, že si ich rozdelia na menšie časti, ich pravdepodobnosť zvládnutia cieľov sa môže výrazne zvýšiť až k celkového úspechu projektu.

4. Nevyberajte rovnaké riešenie každý rok!

Výskum ukázal, že len asi 8% ľudí, ktorí robia si robia predsavzatia, tak sa im to podarí udržať celý rok. Znamená to, že 92% tvorcov stojí pred možnosťou, zmeniť riešenie.

Vyberte niečo iné, možno niečo, čo sa zdá byť dosiahnuteľnejšie, a potom, keď sa vám podarí stať sa súčasťou magických 8%, budete mať oveľa väčšiu istotu, pokiaľ ide o vašu schopnosť riešiť vaše predsavzatia. Inými slovami, nastavte sa na úspech!

5. Pamätajte, že toto je sľub pre seba

Náš konečný tip pre nastavenie novoročných predsavzatí, ktoré skutočne budete mať, je, že si pamätáte, že to robíte pre seba. Dajte si čas na to, aby ste naozaj zistili, na čom chcete pracovať v roku 2017, vyberajte niečo konkrétne a zistite, ako dosiahnete tento cieľ. Ak sa rozhodnete, že úsilie a zmeníte niečo vo svojom živote, vašich vzťahoch s ostatnými alebo o vaše zdravie, je to sľub, ktorý robíte pre seba. Rešpektujte sami seba, aby ste dodržali tento sľub.

menu