Zdravie iba z prírodných zdrojov!

Žiadne produkty v košíku.

Zdravie iba z prírodných zdrojov!

Ako diverzifikovať rutinný tréning

06.02.2020

Vaše tréningy sú menej zaujímavé? Nezaznamenali ste na váhe zníženie hmotnosti? Alebo je váš endorfín v strede tréningu minulosťou? Ak ste odpovedali áno, je čas diverzifikovať rutinné tréningy.

Keď robíte nejakú formu cvičenia znova a znova, stáva sa menej zaujímavé a vaše telo sa stane efektívnejším pri jeho vykonávaní. To znamená, že cvičenie sa stane menej efektívne pri udržiavaní vášho tréningu a spáli menej kalórií. Diverzifikáciou tréningu uvidíte väčšie výhody v oblasti fitness a budete motivovaní. Tu sú 3 tipy, ako začať.

1. Pracujte s celým telom

Okrem aeróbneho cvičenia si urobte čas aj na silový tréning, jadrové cvičenia, strečing a rovnováhu. To môže byť tak jednoduché ako pridanie Pilates do týždennej rutiny, dokončenie aeróbneho tréningu s 5-10 minútami, sit-up-ov a
push-up-ov, alebo po rozdelenej rutine, ktorá zahŕňa rôzne svalové skupiny do každého tréningu (1).

2. Zmeňte svoje prostredie

Ak mávate väčšinou ten istý okruh pre bežnú jazdu, beh alebo prechádzka, je čas na zmenu scenérie. Skúste meniť trasu aspoň raz za týždeň, aby ste začlenili nové kopce, terén, prekážky a povrchy, ako je piesok, škvara alebo
tráva.

3. Pridajte si pár “zárezom

Pre ďalšie zlepšovanie už Vás bude musieť napadnúť akú zmenu si spravíte (2). Skúste zvýšiť dĺžku alebo tempo vášho aeróbneho tréningu, zvýšiť počet opakovaní, ktoré robíte v telocvični, robiť menej opakovaní s ťažšími závažiami alebo aplikovať jógu trochu dlhšie.

© AUTORSKÉ PRÁVA K ČLÁNKU VYHRADENÉ. Akékoľvek kopírovanie, publikovanie alebo šírenie obsahu z týchto zdrojov je zakázané bez predchádzajúceho písomného súhlasu VIS NATURA s.r.o.

Referencie:

1. Michaels, J. Making the Cut: The 30-Day Diet and Fitness Plan for the
Strongest, Sexiest You. New York: Three Rivers Press, 2007. Print.
2. Lambert, W. Maximise Your Fitness Potential (for All Levels). Lulu.com,
2011. Print.

menu