Zdravie iba z prírodných zdrojov!

Žiadne produkty v košíku.

Zdravie iba z prírodných zdrojov!

Tipy pre pešiu turistiku

06.02.2020

Turistika je skvelý spôsob, ako sa dostať von a pohybovať sa! Ste mimoriadne ambiciózny? Vyberte si náročný výlet s krásnym výhľadom. Radi by ste miernejšie tempo? Vyhľadajte zalesnený chodník, možno cez pole alebo okolo jazera. Akýkoľvek režim si vyberiete, vždy si nájdete výlet ktorý tam pre vás je. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu dostať von na turistiku!

Počasie a trasa obtiažnosti

Pred turistikou si vždy pozrite plán vašej cesty ako aj obtiažnosť, ktorú plánujete urobiť. Môžete si vyskúšať väčšinu výletov, aby ste zistili, ako ste na tom fyzicky pre zvolenie si obtiažnosti terénu. Je tiež dôležité skontrolovať počasie. Určite nechcete aby vás chytil dážď alebo krupobitie na polceste, takže vedieť prognózu počasia vám môže pomôcť
pripraviť sa na to ako sa obliecť a čo si zobrať so sebou. Tiež je dôležité vedieť, ako bude počasie ovplyvňovať vaše podmienky a či dážď alebo sneh bude mať nebezpečný vplyv na túru. Ak je podľa prognóz zrejme, že váš výlet, ktorý ste si naplánovali je zradný, a počasie nevyzerá skvele, bolo by najlepšie naplánovať alternatívnu trasu pre daný deň.

Poloha

Keď premýšľame o turistike, často vidíme krásnu scenériu. Ale ak sa nestane, že budete žiť veľmi blízko k prírode, nenechajte to odradiť. Turistika sa nemusí obmedziť na zalesnené chodníky a hory. Môžete sa vystrojiť, zobrať si vaše turistické topánky a turistika môže začať takmer kdekoľvek.

Ak máte pocit len na prechádzku prírodou, potom premýšľajte nad plánovaním denného výletu. Vyberte si prechádzku ktorá od vás vzdialená 1-2 hodiny jazdy autom, ktorá by upokojila váš pocit po prírode. Pozrite sa na
jazerá, rieky, lúky, hory, parky, lesy alebo iné vonkajšie atrakcie.

Turistické potreby

Či už idete len na krátky výlet alebo dlhý výlet, je tu niekoľko štandardných zásob, ktoré by ste mali vždy mať pri sebe.

  • Voda (zvlášť pre vás a pre
    vášho štvornohého priateľa, ak ho so sebou beriete!)
  • Občerstvenie
  • Obväzy
  • Viac vrstiev
    oblečenia (vhodné na hory kde môže chladnejšie alebo teplejšie
    ktoré býva vo vnútrozemí)
  • Mobilný telefón
  • Samozrejme vhodná obuv

© AUTORSKÉ PRÁVA K ČLÁNKU VYHRADENÉ. Akékoľvek kopírovanie, publikovanie alebo šírenie obsahu z týchto zdrojov je zakázané bez predchádzajúceho písomného súhlasu VIS NATURA s.r.o.

menu