Zdravie iba z prírodných zdrojov!

Žiadne produkty v košíku.

Zdravie iba z prírodných zdrojov!

Vaše naposledy prezerané produkty

Zľava!

24,96 

Omega-3 Krill Olej 500 mg Webber Naturals | výživový doplnok | vitamín

24,96 

- +
Zľava!

Omega-3 Krill Olej 500 mg Webber Naturals | výživový doplnok | vitamín

Omega-3 Krill Olej 500 mg Webber Naturals. Krilový olej je doplnok, ktorý si rýchlo získava popularitu ako alternatíva k rybiemu oleju. Rovnako […]

Dostupnosť: 

ihneď

Kód produktu: 

3390

24,96 

Omega-3 Krill Olej 500 mg Webber Naturals | výživový doplnok | vitamín

24,96 

- +
POPIS
ZLOŽENIE
DÁVKOVANIE
Súvisiace produkty

Omega-3 Krill Olej 500 mg Webber Naturals. Krilový olej je doplnok, ktorý si rýchlo získava popularitu ako alternatíva k rybiemu oleju. Rovnako ako rybí olej je zdrojom kyseliny dokozahexaénovej (DHA) a kyseliny eikosapentaénovej (EPA), čo je druh omega-3 tukov, ktorý sa nachádza iba v morských zdrojoch. Majú dôležité funkcie v tele a sú spojené s rôznymi zdravotnými výhodami (1, 2, 3, 4). Mastné kyseliny v krilovom oleji sú však štrukturálne odlišné od mastných kyselín v rybom oleji, čo môže mať vplyv na spôsob, akým ich telo používa (5, 6). 

Krilový olej vyzerá inak ako rybí olej. Zatiaľ čo rybí olej má zvyčajne žltý odtieň, prirodzene sa vyskytujúci antioxidant zvaný astaxantín dodáva krilovému oleju červenkastú farbu (7). Na rozdiel od mnohých iných antioxidačných látok predbežné štúdie zistili, že astaxantín môže prechádzať cez hematoencefalickú bariéru a chrániť mozog a centrálny nervový systém pred poškodením voľnými radikálmi.

V krilovom oleji sa veľká časť mastnej kyseliny ukladá ako fosfolipidy. Majú ľahší tráviaci proces ako iné formy mastných kyselín. Tzn., že vaše telo dokáže absorbovať mastné kyseliny v krilovom oleji ľahšie ako z rybieho oleja alebo rastlín.

Krilový olej je jediný morský olej, ktorý obsahuje kombináciu troch kľúčových látok, ktoré ľudské telo potrebuje na správne fungovanie: omega-3 esenciálne mastné kyseliny (EPA a DHA), fosfolipidy (dôležitá súčasť bunkovej membrány) a antioxidanty vrátane astaxantínu, silného karotenoidu, ktorý dodáva krilu červeno-oranžovú farbu.

Výhoda fosfolipidu

V skutočnosti neexistuje žiadny iný doplnok, ktorý by poskytoval dôležité výživné látky, fosfolipidy a omega-3, v takej účinnej forme ako to dokáže krilový olej. Vďaka výhodám fosfolipidov z krilového oleja, telo okamžite rozpozná omega-3 (EPA a DHA) a začlení ich do buniek pred tým, ako ich prenesie do tkanív a orgánov, ktoré ich najviac potrebujú, ako sú srdce, mozog, kĺby a ďalšie.

Astaxantín

Je Karotenoidový antioxidant. Krilový olej obsahuje astaxantín, antioxidant, ktorý dodáva červenú farbu (7). Astaxantín, prirodzene zachováva omega-3 mastné kyseliny a chráni krilový olej pred oxidáciou, čo eliminuje potrebu pridávania konzervačných látok.

Zvyšuje hladinu omega-3

Omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA, ktoré sa nachádzajú v krilovom oleji, sú dôležité pre optimálne zdravie srdca, mozgu, očí, kĺbov a pokožky a prispievajú k znižovaniu zápalov v tele. Klinicky sa ukázalo, že krilový olej zvyšuje index Omega-3, čo je miera celkového stavu omega-3 v tele. Vyšší index omega-3 je spojený s lepším celkovým zdravím.

Zdravie mozgu

Omega-3 mastné kyseliny, antioxidanty a fosfolipidy v krilovom oleji môžu zlepšiť funkciu mozgu a chrániť váš mozog a centrálny nervový systém pred poškodením. Z dvoch primárnych omega-3 mastných kyselín nachádzajúcich sa v krilovom oleji je kyselina dokozahexaénová (DHA) nevyhnutná pre vývoj a regeneráciu mozgu, zatiaľ čo kyselina eikosapentaénová (EPA) pomáha regulovať náladu a správanie (8)

Fosfolipidy v krilovom oleji majú ďalšie antioxidačné a protizápalové účinky (8). Fosfolipidy, ako je fosfatidylcholín, môžu znížiť poškodenie oxidačným stresom a môžu zabrániť depresii, demencii a iným formám duševnej a kognitívnej dysfunkcie (9).

Nízke hladiny omega-3 mastných kyselín v krvi alebo nedostatočný príjem omega-3 mastných kyselín v strave súvisia so zníženou kognitívnou funkciou a pamäťou. Nedávna japonská štúdia preukázala významné účinky krilového oleja v porovnaní s rybím olejom (10). DHA má osobitný význam, pretože je to dostatok mastných kyselín v mozgu a adekvátny príjem DHA v potrave môže prispieť k udržaniu normálnej funkcie mozgu.

Niektoré štúdie tiež zistili, že omega-3 mastné kyseliny môžu byť prospešné ako doplnková pomoc pri liečbe porúch, ako je ADHD, bipolárna porucha a schizofrénia. (11, 12, 13)

Srdce a vaskulárne zdravie

Srdcové choroby sú v rozvinutých krajinách zabijakom číslo jedna u dospelých, ale užívanie doplnkov omega-3, ako je krilový olej, podporuje zdravie srdca a môže znížiť riziko srdcových chorôb (14).

Najdôležitejšie Omega-3 sú kyselina eikosapentaénová (EPA) a kyselina dokosahexaénová (DHA), z ktorých dobrým zdrojom sú omega-3 mastné kyseliny viazané na fosfolipidy. EPA a DHA majú rôzne biologické a fyziologické úlohy v ľudskom tele, napríklad ovplyvňujú priepustnosť a tekutosť bunkových membrán v červených krvinkách, čo môže zase zlepšovať lipidový profil v krvi, prispievať k udržaniu normálnej hladiny triglyceridov v krvi a podporovať zdravé srdce.

Omega-3 tuky (predovšetkým EPA a DHA) preukázali veľa výhod pre kardiovaskulárne zdravie z rôznych dôvodov, vrátane boja proti zápalu v cievach, zníženia hladiny triglyceridov a LDL (zlého) cholesterolu a zvýšenia HDL (dobrého) cholesterolu.

Omega-3 Krill olej má tiež tendenciu znižovať krvný tlak a z dôvodu antikoagulačného účinku môžu pomôcť predchádzať a pomáhať s aterosklerózu, inhibíciou vývoja krvných zrazenín upchávajúcich tepny, ktoré môžu spôsobiť infarkt alebo mŕtvicu.

Podporuje imunitu

Nová štúdia ukazuje, že krilový olej môže posilniť náš imunitný systém (aj po po intenzívnom cvičení) zvýšením bielkovín IL-2. Tento proteín je signálna molekula, ktorá ovplyvňuje reguláciu a aktiváciu imunitných buniek v tele. Zvýšenie aktivácie tohto proteínu zvyšuje celkovú silu imunitného systému a môže minimalizovať poškodenie buniek (aj pri cvičení).

Okrem toho sa ukázalo, že krilový olej zvyšuje aktivitu imunitných buniek nazývaných "zabíjačské bunky" ihneď, čo pomáha chrániť telo pred vírusovými infekciami. Sú prvou obrannou líniou nášho imunitného systému a rýchlo reagujú na hrozby, ako sú baktérie alebo vírusy, a udržiavajú ich pod kontrolou.

Silný antioxidant

Krilový olej obsahuje veľmi silný antioxidant nazývaný astaxantín. Antioxidanty chránia vaše bunky pred poškodením voľnými radikálmi. Voľné radikály sa tvoria, keď vaše telo oxiduje vzduch, ktorý dýchate, rozkladá potraviny alebo keď narazí na riziká pre životné prostredie, ako je dym a žiarenie. Antioxidanty zvyčajne bojujú iba s jedným voľným radikálom súčasne. Ale astaxantín môže byť schopný zvládnuť viac voľných radikálov súčasne.

Chráni pokožku

Omega 3 sú nevyhnutné pre viditeľne krásnu a zdravú pokožku. Ako zdravé tuky omega 3  "zvláčňovadlá" a prírodná hydratácia, ktoré pôsobia zvnútra smerom von. Pomáhajú posilňovať bariérovú funkciu pokožky pre lepšiu hydratáciu, vláčnosť a pružnosť. Omega-3 mastné kyseliny sú rozhodujúcimi zložkami v bunkových membránach. Zdravá bunková membrána nielen chráni bunky pred škodlivými látkami, ale umožňuje aj ľahký pohyb výživných látok a odpadu dovnútra a von. Silná membrána tiež umožňuje bunkám lepšie zadržiavať vodu, čo vedie k jemnejšej a normálnej pokožke.

Astaxantín je jeden z najsilnejších dostupných antioxidantov. Antioxidanty pomáhajú bojovať proti škodlivým toxínom, ktoré by mohli spôsobiť zápal a ďalšie problémy s pokožkou.

Znižuje zápal

Zápal sa zvyčajne stane, keď vaše telo uvoľní látky poslov a imunitné bunky, aby pomohli pri hojení po úraze. K zápalu nízkeho stupňa však dochádza, keď vaše telo uvoľňuje tie isté látky v reakcii na nečinnosť, obezitu, vysokú hladinu cukru v krvi alebo stres. Chronický zápal súvisí s artritídou, srdcovými chorobami, demenciou a ďalšími zdravotnými problémami, ale užívanie doplnkov omega-3 mastných kyselín, ako je krilový olej, môže znížiť zápal vo vašom tele.

Znižuje hladinu cholesterolu a triglyceridov

Užívanie krilového oleja môže zlepšiť hladinu lipidov v krvi znížením LDL („zlého“) cholesterolu, zvýšením HDL („dobrého“) cholesterolu a znížením hladín triglyceridov (2, 15, 16, 17, 18). Krilový olej môže byť pri zvyšovaní dobrého cholesterolu dokonca účinnejší v porovnaní s rybím olejom (19).

Zberá sa udržateľným spôsobom podľa usmernení Komisie na ochranu antarktických morských živých zdrojov (CCAMLR). Certifikované spoločnosťou Friend of the Sea™. Žiadny rybí zápach alebo pachuť.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Zloženie: Krill Oil (telový olej z Euphausia superba) 500 mg, Celkové omega-3 mastné kyseliny 120 mg, Kyselina eikosapentaénová (EPA) 60 mg, Kyselina dokosahexaénová (DHA) 30 mg, Esterifikovaný astaxantín 150 mcg, Fosfolipidy 200 mg

Ostatné zložky: Mäkká gelová kapsula (želatína, glycerín, čistená voda, etylvanilín).

Ďalšie informácie: Neužívajte ak ste alergickí na mäkkýše. Užívanie konzultujte s lekárom/lekárnikom ak ste tehotná alebo dojčiaca žena. Neužívajte ak užívate lieky na riedenie krvi.

Dávkovanie: dospelí 2 kapsuly denne alebo ako určí lekár.

Krajina pôvodu: Kanada

Veľkosť balenia: 60
Forma: gélové kapsuly

výživový doplnok Omega-3 Krill Olej Webber Naturals
 bol uvedený na trh ako doplnok stravy. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Referencie:

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25285409
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25062404
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22332096
4. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Omega3FattyAcids-HealthProfessional/
5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21854650
6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19854375
7. https://dx.doi.org/10.3390%2Fmd12010128
8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18072818
9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3967194/
10. Konagai, Chizuru, et al. (2013). Effects of krill oil containing n-3 polyunsaturated fatty acids in phospholipid form on human brain function: a randomized controlled trial in healthy elderly volunteers. Clinical Interventions in Aging 8 (2013): 1247-1257
11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21961774
12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21721919
13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26554370
14. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4252213/
15. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23706001
16. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26666303
17. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24461313
18. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28371906
19. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27279841

menu