Zdravie iba z prírodných zdrojov!

Žiadne produkty v košíku.

Zdravie iba z prírodných zdrojov!

Rozhodnite sa správne a zvoľte si OMEGA-3 s certifikátom IVO™

06.02.2020

Rozhodnite sa správne a zvoľte si OMEGA-3 s certifikátom IVO™

Každý z nás potrebuje Omega-3 mastné kyseliny a preto si zvoľte to najlepšie na trhu. 

Čo sľubuje IVO™

IVO je nezisková organizácia ktorej cieľom je zlepšiť povedomie spotrebiteľa a jeho vieru v užívanie rybacích olejov omega-3. Zároveň tiež podporuje ochranu morského a oceánskeho života a zodpovedné morské rybárčenie a hľadá spôsoby aby toto odvetvie mohlo dlhodobo efektívne fungovať. Táto organizácia hodnotí kvalitu rybacích olejov. Následne na hodnotené výrobky udeľuje certifikát kvality. To znamená, že produkty takto certifikované spĺňajú tie najprísnejšie kritéria ohľadne čistoty a účinnosti.

Neuspokojte sa s priemerom keď môžete mať tú najlepšiu kvalitu potvrdenú od IVO

Všetky produkty Omega-3 ktoré majú certifikát IVO pochádzajú zo špeciálne vybratých rýb a iných morských živočíchov žijúcich v chladných vodách oceánov. Certifikát IVO je udeľovaný výlučne len takým výrobcom ktorí sa podieľajú na celom výrobnom procese, to znamená, od vylovenia z mora až po samotné spracovanie. Všetky produkty ktoré dostanú certifikát IVO spĺňajú prísne parametre nielen podľa kanadských štandardov ale aj podľa
tých ktoré platia v Spojených Štátoch Amerických. Navyše musia tieto výrobky prejsť viacerými testami ktoré skúmajú ich čistotu (nesmú obsahovať žiadne toxíny) a tiež musia prejsť molekulárnou analýzou ktorá skúma ich
hustotu. Neuspokojte sa len s priemerom a preto kupujte len tú najvyššiu kvalitu ktorú IVO certifikované produkty zaručujú.

IVO™ štandard kvality testovaný na čistotu, účinnosť a udržateľnosť.

Omega-3 produkty ktoré získajú certifikát IVO musia prejsť viacerými prísnymi testami ktoré ich skúmajú na molekulárnej úrovni a overujú ich čistotu v pomere 1:1 000 000.

Účinnosť

Všetky Omega -3 produkty, či už EE alebo TG, ktoré majú certifikát IVO musia mať najvyššiu kvalitu svojho typu a preto sú dôkladne testované aby sa potvrdila ich účinnosť.

Udržateľnosť

V tomto prípade získanie certifikátu znamená, že pri lovení je zachovaná rozmanitosť a dbá sa na to aby neboli lovené aj také morské druhy ktoré sú už v ohrození.

Nie nadarmo sa Omega-3 volá esenciálna mastná kyselina. Avšak nie všetky Omega-3 sú rovnako kvalitné.

Omega-3 sú takzvané esenciálne mastné kyseliny. Sú dôležité pre zdravie ale telo si ich samo nedokáže vyprodukovať. Preto ich musíme prijímať z iných zdrojov.

Pozitívne zdravotné účinky užívania Omega-3 sú dobre známe. Sú podložené údajmi z množstva klinických štúdií nazhromaždených za posledné desaťročia. Užívaním Omega-3 mastnejkyseliny sa zlepšuje činnosť srdca. Ich užívanie hrá dôležitú úlohu pri mozgových funkciách ako aj pri výžive kĺbov, cirkulácii a pamäte. Omega-3 sa nachádza v rybách, morských riasach, niektorých rastlinách a v určitých orechových olejoch. Omega-3 mastná kyselina je v rôznych formách.

Zdraviu prospešné benefity ktoré sa pripisujú Omega-3 sú založené na výskumoch ktoré sa zaoberali tým ako sa metabolizuje EPA/DHA a ako ich telo využíva. Preto sa účinnosť a odporúčanie užívania Omega-3 kyseliny na Dennú Dávku vždy predpisuje z hľadiska EPA/DHA. Ale účinnosť Vášho Omega-3 je len jedna strana mince. Ďalším kritickým bodom je čistota.

Bohužiaľ, naše moria sú čoraz viac zamorené. Všetky rybacie oleje obsahujúce látky ktoré znečisťujú životné prostredie ako ťažké kovy, dioxíny a im podobné musia prejsť čistiacim procesom. Certifikát IVO zaručuje, že produkty takto označené majú správnu dávku aktívnej zložky a spĺňajú najvyššie kritéria pre čistotu a účinnosť. Takže neobsahujú žiadne toxíny ktoré znečisťujú životné prostredie.

Náš prvý cieľ je chrániť vašu rodinu.

Kvalita začína čistotou. Zdravie začína prevenciou.

Pre ochranu spotrebiteľa, všetky Omega-3 produkty ktoré získajú IVO certifikát spĺňajú alebo prevyšujú stanovené kritériá viacerých organizácií. Všetky produkty sú vyrobené na základe platných Výrobných Procesov.

Počas certifikačného procesu, Omega-3 produkty prejdú vyše 200 testami kvality. Týmto sa zaistí účinnosť, čistota a bezpečnosť EPA/DHA Omega-3 produktov.

Pečať IVO je dôkazom toho, že rybacie oleje spĺňajú kvalitu, bezpečnosť a tiež ekologické štandardy:

  • NHPD (Natural Health Product
    Directorate) – Riaditeľstvo Prírodných Produktov
  • GOED (Global Organization of
    EPA & DHA Omega-3) – Svetová Organizácia EPA a DHA Omega 3
  • CFIA (Canadian Food Inspection
    Agency) – Kanadská Potravinárska Inšpekcia
  • HC (Natural Health Products
    Directorate, Canada) – Riaditeľstvo Prírodných Produktov, Kanada
  • FDA (United States Food and
    Drug Administration) – FDA
  • CRN (Council for Responsible
    Nutrition) – Rada pre Zodpovedné Stravovanie
  • EU (European Union) – EU
  • EPA (Environmental Protection Agency)
    – Agentúra Životného prostredia
  • WHO (World Health Organization)
    – Svetová Zdravotnícka Organizácia
  • GRAS (FDA Generally Recognized
    As Safe)

Certifikát IVO zaručuje čistotu Omega-3 olejov. Na to aby produkt získal certifikát IVO musí spĺňať rôzne parametre
ktoré tiež zahŕňajú testy na: arzén, kadmium, dioxíny, furan, olovo, ortuť, PCDDs, PCDFs, PAHs, hodnoty peroxidu, pesticídy aj rádioaktivitu.

© AUTORSKÉ PRÁVA K ČLÁNKU VYHRADENÉ. Akékoľvek kopírovanie, publikovanie alebo šírenie obsahu z týchto zdrojov je zakázané bez predchádzajúceho písomného súhlasu VIS NATURA s.r.o.

menu